NL
FR
Wandelen
zonder grenzen
 
Het internationale 5-sterren wandelgebied Sint-Pietersberg telt
20 prachtige landschapswandelingen, tussen de Jeker en de Maas. Deze wandelingen starten aan 7 infoplaatsen, verspreid over het grensgebied van Nederland, Vlaanderen en WalloniŽ. Aan elke vertrekplaats heb je de keuze uit 3 of 4 routes van verschillende lengte. De kortste wandeling is 2,8 km, de langste 13,5 km. De creatieve wandelaar kan de routes combineren tot een langere, zelfs meerdaagse tocht.

De wandelroutes zijn in beide richtingen bewegwijzerd met symbolen op houten palen. De bewegwijzering is uniform, of je nu in Nederland, Vlaanderen of WalloniŽ wandelt. Waar nodig is er gepaste infrastructuur aangebracht om het gebied van de Sint-Pietersberg toegankelijk te maken: bruggen, trappen, afsluitingen, leuningen, poortjes,... De bewegwijzering en de infrastructuur worden regelmatig gecontroleerd en hersteld. Dit kan onder andere dank zij de opbrengst van de wandel- en fietskaarten.
Maak je keuze op de overzichtskaart van het gebied. Je kan voor iedere vertrekplaats een handig documentje afprinten met een wegbeschrijving en een overzicht van de wandelingen. In onze webshop vind je de informatie voor de aanschaf van de box met alle wandel- en fietskaarten en met een schat aan informatie. Veel wandelplezier!